Varför inte en hel Harry Potter värld?


Detta var på den andra parken på Universal. Denna delen var den populäraste och öppnades detta året, jag är inget fan av Harry men jisses vad pampigt ett jätteslott och hus med snö på. Inuti slottet så fanns den häftigaste attraktionen på länge :D!

Howl At The Moon






Rob sjunger Don't Stop Believin' at Howl At The Moon Piano Bar, Orlando

(Amy filmar dogmastyle och ni ser ett par glimtar av mig)


Får Det Lov Att Vara En Souvenir?




Får det lov att vara en souvenir? :)


Run Forrest Run!

Snacka om att detta var fräckt, inne på Universal Citywalk fanns Bubba Gumps restaurang med egen souvenirshop:)

God Bless America!

I affären:

(finns med riktigt gräs och spriklers, men detta är dock ett tillval)



På spaning


(Det är aldrig försent)

På tv

En bra reklam:


"Some people have had changes in behavior, hostility, agitation, depressed mood, suicidal thoughts or actions while using CHANTIX to help them quit smoking."

En bättre reklam:



OCH


GOD BLESS AMERICA :)


The Cover Of The Rolling Stone

 



Jag förstår inte varför amerikanerna är så upprörda över denna framsidan? Kan det vara så för att de är nakna, täckta i blod och att den är i ett barns ögonhöjd i affären? Nej, det tror jag inte.  Jag tycker själv att Rolling Stone gjorde ett bra jobb då både nakenhet och blod säljer. High Five Rolling Stone!!


Arghhhh!






Så här såg det ut där föreställningen var, där man satt var en typ av läktare med bord framför så vi kunde äta samtidigt som vi tittade. De hade också byggt upp ett skepp där föreställningen bland annat tog plats med riktigt vatten kring skeppet:)

E.T Phone Home...



Detta fotot är taget i en fotoautomat inne på Universal, jag och syster tycker så mycket om filmen E.T!


Universial Studios







This is how you RIDE! :D vi hade en superdag på Universal, vi köpte expresspass som gjorde att vi fick gå före i kön till de olika attraktionerna annars kan man stå det tills solen går ner. Så till alla Svenssons som slösar pengar på något så meningslöst som Liseberg! HAHA...this rocks!

Pirater och zigenare



Tickets to the thing you love ;)



The dinner show, Pirates var en riktig upplevelse! Man betalar för att äta en 3 rättersmiddag samtidigt som man tittar på teater med acrobatik och ljudeffekter i. Mycket trevligt för sådant här finns inte hemma direkt:) Jag och Amy fick vara  med i en del av showen. Låt oss säga såhär: tvillingarna gjorde så det lila laget förlorade.
Tyvärr var vi i det lila laget :/ Fler bilder kommer sen.

Nu ska vi till Universial Studios! Adios!


Random Part 3









1. Det hände något med min kamera så detta är vår nya. En Kodak plastkamera. Den har blixt iallafall :)
2. Ibland regnar det. 3. Waving the flag in the handicaptoilet. 4. Crossing the street.
5. Friday's är bra. Deras Gin och Tonic är värre. 6. Faugel paw asvault.

Fun Facts!
Såg vår första kackerlacka igår.... ehhhh...... vissa kan flyga..........


Titanic









För ett par dagar sedan var vi på en rundtur som skulle få en att känna som man var ombord på Titanic. Det var faktiskt en ganska häftig upplevelse. Som ni ser så hade de återuppbyggt en hel del av inredningen precis som det såg ut på Titanic. Vi fick känna på kylan utanför fartyget då de hade byggt upp en del av fartygets soldäck. Som sagt det var ganska häftigt.

American Apparel


"Underbyxa" från American Apparel för 130 Kronor

Random Part 2









1. Grande Meal på Tacobell (och ja, vi delade på maten)  2. Emilia provar jeans på LoveCulture 3. En gammal Pontiac 4. Emilia vandrar på Orlandos gator. Leggings för 2 dollar och en väska från Guess.


Dags för lite Wet 'n Wild











Igår besökte vi Wet 'n Wild. Kanske låter som en film som går på tv 1000 efter klockan tolv men det är ett badland :) I denna värmen var det skönt att svalka sig lite även om vattnet var över 25 grader. Här fanns allt ifrån stora vattenrutschbanor till poolor med fakade vågor. Och det bästa av allt var att allt var barnvänligt precis som vi vill ha det :) Ett ställe att rekommendera om ni har vägarna förbi.

BB King`s Blues Club









God mat- bra musik- trevlig stämming!

Igår kväll var vi på en Blues Club, närmare bestämt BB King`s. Hur trevligt som helst! Bra liveband och supergod mat. Vi tog oss även en liten drink som hette Rock me Baby. När vi stod och väntade på bussen hem så kom det en kille med en cyckel och en vagn bakefter och frågade om vi ville ha skjuts, klart ! sa vi och frågade hur mycket kalaset skulle går på. Han svarade att det inte fanns några fasta priser så vi gav honom det vi hade. Sjukt härligt att bara sitta när någon annan får dras med en och arbeta:) och bra för det fläktade lite med och det är man inte bortskämd med i denna stad. Nu vet vi vilka konstiga möljigheter det finns att ta sig fram förutom buss och taxi.

Random Part 1







1. Ljuslyktor hängandes i ett träd 2. God Loves "ritat" på himlen av ett flygplan 3. Strumpor från American Appareal och boots från Forever 21.

Walk the line




Amy

Amy utanför shoppingcentret Prime Outlet. Man kan även se Victoria's Sectret i bakgrunden. En riktigt bra affär :) Det blev inga inköp där idag men det fanns en hel del fint att titta på. Inköp blev det istället på American Apparel, WetSeal, Converse och Forever 21.

En morgon i Orlando








Emilia

En morgon i Orlando. Man får tidningen instoppad under dörren. Man läser första sidan som handlar om att den amerikanska befolkningen tror att Obama är muslim. Man läser en rolig historia och sedan åker man till ett shoppingcenter och shoppar på forever 21 eller varför inte Betsy Johnson?

Idag har vi fått vara med om ett värmerekord i Orlando. Det var har varit närmare 40 grader vilken fick en att längta in alla affärer med AC. Som tur är har alla affärer det här :)


Orlando, FL



Amy är slut efter en hel dag av flygresor och stress.


Efter några cider - 8 timmars flygning - tre timmar i tullen i usa - 2 timmars flyging - 48 minuters taxiresa tillsammans med ameriikansk soldat från Atlanta - mat på friendlys - 6 timmars sömn - änligen orlando!

Systrar i svart och vitt




Emilia

Tänkte jag skulle bjuda på ett par bilder från syskonfotofrageringen som jag gjorde i lördags innan vi ska åka. Snart beger jag och min syster oss till Köpenhamn för att ta flyget därifrån till Washington. Sedan efter Washington blir det Orlando. Med andra ord en hel del timmar i ett flygplan :) Vi hör av oss när vi är framme ;) Ha det så fint idag!

I wanna be a billionaire so f*cking bad!


21.-


Amy

Dessa levis byxorna budade jag hem på tradera för några dagar sedan. Idag fann jag dem i min brevlåda, kostade mig 21.- och för frakten 65.- så det var ett riktigt kap. Det är tyvärr inte levis 501 men levis 555 jag vet faktiskt inte vad det är som skiljer dem åt men dessa gillar jag skarpt. Jag har klippt av dem till shorts och nu ska de följa med till US! 

OMG!


Amy

Igår så var jag inne i stan och klippte mig, måste se lite "trimmad" ut nu innan man ska över till staterna:) Jag gick förbi en skoaffär och fick se denna underbara skapelse! skorna kommer ifrån Vagabond och kostar ca 1000.-Mmmm mina pengar räckte inte till nu när man ska iväg men dina kanske gör? tror själv att jag får spara in på matköpen nästa månad så kanske de bli mina!

bild: vagabond.com

Bakom mina solglasögon




Emilia med oborstat hår och en girig Ebba.

Det var inte tänkt att jag skulle handla något nu innan vår usa resa men det blev inte så :) Halsbandet kommer ifrån BikBok (ovanligt att vi handlar i just den affären) och kostade 10kr. Jag kunde inte motstå den! Nu kommer den att få hänga runt halsen ett tag.

Igår vad jag på en loppis i en närliggande ny. Där hittade jag en jättecool jeansjacka. Även lite leksaker till Ebba följde med hem i bagaget. Bild på det kommer snart :)

En dag som denna...


Amy

MiniBike - Min // Halsband - Emilias / Armband - BIANCO // Klänning och kofta - H&M //

Idag var jag ute och tog en tur med min lilla cykel, vädret kunde varit bättre men vad gör det när man ändå ska jobba hela kvällen? sedan ska jag vidare på lite fest.


Snart är vi amerikanska flickor


Emilia

Idag är det dags för en syskonfotografering. Det ska bli riktigt kul :) Jag kommer att lägga upp bilder på bloggen sen. Efter det bär det av till mitt andra jobb. Nu är det bara två arbetsdagar kvar sedan åker jag och Amy på onsdag till The States. Längtar! Vi kommer såklart att blogga ifrån andra sidan jorden också. Så ni kan följa med oss och se vad vi hittar på för något kul. Disney Wold är iallafall en av de ställen som vi kommer att besöka under vår resa i Orlando, Florida. Följ oss genom att klicka här.

Fyndat!

Amy

Var i staden igår med familjen och då gick vi såklart in till butiken Bik Bok, där jag fyndade detta:)
solisar 39.-, linne 29.- och örhänge 10.- shoppade även lite till som ni kanske får se senare.
Men visst är blått det nya svart?! :D


Följ oss med bloglovin' :)


En gårdagens tack!



Emilia

skjorta (sambons) - carlings // stråhatt - mq // armband - mq // jeansshorts - forver 21 //

Glömde ju visa er hur jag såg ut igår. Här kommer iallafall en försenad bild på mig :)

Idag ser det ut om om solen håller på att komma tillbaka. Jag antar att det inte bara var jag som låg med huvudet under täcket igår och hörde åskan. Idag står det städning på schemat. Vilket jag tycker jag gör varje dag som småbarnsförälder. Varför kan de inte bara lägga tillbaka sakerna där de tog dem? Lära sig att dammsuga lite? Kanske hjälpa mamma att sortera tvätten? Matlagning? Klippa gräset (okej, det sista kanske är för farligt) Men gud vad skönt det skulle ha varit :)

Med kärlek i luften




Amy

tröja - köpt i finland // väska - nelly.com // jeansshorts - levis 501 // skor - converse // solglasögon - BikBok // armband - thomas sabo

Som ni kanske har märkt så är det många bloggar som använder sig av "bokeh". Fattiga inneliggare vill inte vara sämre utan vi vill också vara med i "innegänget" :)

Fattiga inneliggare



Vilka är då vi? Ja det ska vi försöka berätta för er nu. Om vi ska börja med Emilia. Hon som på bilden har de otroligt fula glasögonen bara för att folk inte ska känna igen henne på stan. Emilia bor tillsammans med sin sambo Jonas och deras dotter, Ebba, i Åhus. Det finns tillochmed en låt om "innestället Åhus" (tänkte om ni ville veta). Hon arbetar som undersköterska men får även ibland erbjudande att ta några kort på folk hon vanligtvis känner.

Amy bor på en plats mitt i ingenstans som har fått det fina namnet Ljungen (eller Djungeln som man också kan kalla det). Det är ingen som kommer att höra henne skrika om det nu skulle ske något amerikansk-skräck-thriller äckligt där ute. Hon bor där tillsammans med sambon David och deras två hundar, Alli och Marco. Hon läser till förskollärare och brukar därför öva att byta blöjor och prata bebisspråk med Ebba.

Fattiga inneliggare består alltså av två systrar (eller tvillingar som vi också fick lyckan att bli) som har levt ungefär 22 år varv 19 år tillsammans och 7 av dem med åldersnoja. Ebba får med vara med i vårt fattiga inneliggaregäng. Men det beror helt på att hon inte har någon egen inkomst och därför är fattig.

Hoppas nu att ni fick reda på lite med om oss :)


Rutigt leopardmönstrat och vintage




Emilia

Här får ni se en lite glimt av vad jag har på mig idag. Rutig skjorta, leopardmönstrad scarfs och en gammal vintageväska som min sambo har ärvt. Ni kanske har märkt att det finns en hel del bilder på väskor. Men jag hade en lite "fetish" på det innan. Men den perioden har gått över nu :) Jag är nog en liten periodare. Ett tag köpte jag bara scarfsar. Är ni också periodare? Helkroppsbilder på vad vi har på oss idag lägger vi upp senare :)

Idag är vi lediga från jobbet så idag bär det in till stan en runda. Vi hörs senare :)  


Ensam är inte stark








Emilia

Läste att det var en del som ville veta mer om vilka "fattiga inneliggare" är. Ja vi kanske verkar lite mystiska men det är vi inte. I varje fall Inte lika mystiska som karaktärerna i Twilight serien :) (jäkla tjat om Twilight överallt tänker ni) Men jag lovar att det kommer att komma ett inlägg imorgon som kommer att berätta lite mer om oss. Vi vill ju att ni ska lära känna oss lite :)

Var på Bikbok häromdagen och hittade en jättefin sjal. De reade ut den för bara 29 kronor så jag var bara tvungen att ha den. Det kanske inte är en sådan sjal som jag skulle kunna tänka mig att ha runt halsen (då det inte riktigt är min stil) men den passade perfekt i Ebbas säng :)

Tror ni att familjelivet är något som skulle intressera er läsare att läsa om? Men familjelivet menar jag inte stora upplägg om föräldraskapet utan mer en liten inblick i mitt liv som förälder? Shit, vad det lät tråkigt.. hehe

Rosor äro orangea.....



 
Amy
Örhänge - Bik bok // Klänning - Bik Bok // Hund - Amys


Vem vill inte ha sjöhästar i sina öron? dessa guldfärgade örhänge hittade jag på Bik Bok, kunde inte låta bli att köpa dem:) som allt annat krimskrams man hittar. Klänningen med de orangea rosorna hittade jag på samma ställe, tycker att den är superfin! ;) passar också bra till hösten i med att den har svart botten, alltså snyggt till svarta strumpbyxor, stövletter och biker jackan som kommer att hänga med även denna höstsäsong. Amys 7 månaders Tollare, Alli fick också vara med i bakgrunden:)
 
                                                                                     

 


Pojkar är elaka men rockkonserter är bra



kollage av fattiga inneliggare

Oversized t shirt // mönstrade jeans // kängor // svart hatt // och assecoaren för idag får bli den gamla kameran eller varför inte den gröna dinosaurien? :)

Vi blev så glada att ni gillade vårt föregående inspirationskollage att vi lägger upp ett till :) Tack för alla fina kommentarer. De är verkligen uppskattade! Det kom några frågor om vilket program vi använde när vi gjorde kollagen. Svaret på den frågan är Photoshop CS3. Finns att ladda hem olagligt eller att köpa för några tusen :)

Gräset är grönare på andra sidan




Emilia

skjorta - monki // armband - ms. bijoux // väska - second hand // uppvikta leggins - topshop

Idag har jag insett hur svårt det egentligen är att vara ego. Det är verkligen skitsvårt att ta kort på sig själv! ;) Blev kanske inte jättebra bilder men försöka duger ju. Nu ska jag in till stan för att göra en ansiktbehandling. Tänkte skämma bort mig med att färga brynen också. Härligt! Idag är verkligen min egodag :)

Glöm inte att följa oss via bloglovin' så att du inte missar något kul!


Jag grät en sista tår för dig




Amy poserar framför kameran i lördags. Detta är två utav bilderna som vi tog på stranden då vi var där. Det var ganska kallt men Amy erbjöd sig själv att bada lite. Vilket var tur för det var inget som intresserade mig :) Detta är en liten fortsätting på en ganska hemsk historia. Här finner ni början av den.

 Ni kanske själva kan lista ut vad den handlar om? :)


Och allt blev svart







Amy

tröja - levis // jacka - carlings // cykelbyxor - mq

Såg att vi hade hamnat på första sidan på blogg.se. Kul! Hoppas det är några av er läsare stannar kvar hos oss :) Om ni gör det kommer ni att få följa med på vår resa till usa som sker nästa vecka! Slutdestinationen blir Orlando i Florida.


Önska bör man annars dör man


Kollage av fattiga inneliggare.


rutig skjorta // svarta levis 501 // boots från alexander wang // stråhatt // sadelväska // nördglasögon // och sedan en rostad macka och en coca cola på det :)

Ta mig till havet






Emilia

tröja - modekungen // scarfs - hm // armband - snö of sweden // väska - second hand //

En av anledningarna till att Amy aldrig tar kort är för att hon kapar midjan. (Men tack ändå syrran nu slapp jag ha ångest över mina tjocka lår och min ankrumpa) :)

Hon har en vit klänning och pärlor i sitt hår







Sitter och håller på att redigera klart lite bröllopsfoton som jag tog för ett par veckor sedan. Det var en vän till mig som gifte sig. Hon frågade mig om jag ville vara med hela dagen och fotografera. Jag sa självklart ja :) Det var verkligen jättekul! Emellanåt kändes det som om jag var mer nervös än vad den blivande bruden var. Detta var min första bröllopsfotografering och jag måste säga att jag blev nöjd för att aldrig ha gjort något liknande innan. Jag lägger upp fler bilder från bröllopet senare så håll utkik :)

Nu snart ska vi ner till stranden och ta lite foton. Hoppas inte det är alldeles för kallt i vattnet då en av oss ska bada lite.

Glöm inte att följa oss via Bloglovin' så ni inte missar något kul.

Tusentals små blommor




Klickade hem denna jättefina klänning innan i veckan. Och den kom med posten igår. Perfekt inför helgens utgång :) Den kommer ifrån HM's Garden Collection. Den var slut överallt (då man alltid är ute i sista minuten) men som tur var så hittade jag den på tradera. Man kan verkligen hitta en hel del snyggt där. Visst, sen är det några som köper upp stora partier kläder och säljer dem dyrt. Man kan tjäna pengar på allt :)


Mannen som räknade sina pengar


Emilia

Jag har alltid en kamera med mig när jag är iväg. Man vill ju inte missa "det" ögonblicket :) Denna bilden tog jag sist jag var i stan. Det är egentligen ingenting speciellt med den. Eller så kan man se bilden som att den berättar en del av en mans liv. När jag tittar på denna bilden måste jag erkänna att jag är glad att jag är inneliggare. Där sitter han och räknar sina pengar som han har tjänat genom sitt gitarrspelande. Jag undrar, han är hungrig?



Med vackra ögon ser jag bara dig


Milly

Nu tänker ni säkert, ska detta bli ännu en fotoblogg? Och då svarar vi; såklart att det ska. Vem vill titta i en blogg utan bilder :)

(Denna bilden tog jag utomhus med extern blixt. Milly låg på en vit filt vilket gjorde att jag fick den vita bakgrunden).

På stranden utan dig



Vi var på stranden för någon dag sen för att fotografera lite. Vi hade tänkt att göra en historia om de bilderna som vi ska fotografera. Här kommer två av dem. På lördag beger vi oss igen för att ta bilder i vattnet. Amy hoppas på att det ska bli varmt för att det är hon som ska "bada".

Ni kanske redan ser vad det är för historia som ska berättas?


Som alla andra hundra bloggar

Då skriver jag det första inlägget på min och min systers nya blogg. Som alla andra har vi haft ett par andra hundra bloggar som har handlat om exakt samma saker som alla andra hundra bloggar. Varför vi valde att starta denna bloggen tillsammans vet jag inte riktigt. Vi båda lider av tristessbesvär och ville bara ha någonstans där vi kunde dokumentera våran vardag, precis som alla andra hundra bloggar.

Vi kanske ska berätta lite om oss själva också. Hon som skriver just nu heter Emilia och hon som borde suttit bredvid men inte gör det heter Amy. Vi föddes nästan samtidigt på BB för nästan 22 år sedan. Emilia bor i en lite större by och Amy i en lite mindre by. Emilia arbetar, Amy studerar. Emilia har barn, Amy har inga barn. Ungefär så lika är våra liv förtillfället :)

Varför namnet fattiga inneliggare?
En del kanske tror att det beror på brist på fantasi andra kanske tror att vi är fattiga. Vi tror att ni får tro som ni vill..... Sedan var också "Sexy Girls" ett bloggnamn som redan var upptaget!


RSS 2.0